Muž precestoval polovicu sveta, hľadá dokonalé raňajky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
Na Sahare Foto: Mick Hobday

Na to, aby človek dotiahol veci do zdarného konca, často potrebuje nezdolnú vášeň. Mickovi Hobdayovi, 33-ročnému rodákovi z anglického Farehamu veru nechýba. Na to, aby si vychutnal dokonalú misku kukuričných lupienkov s mliekom precestoval už 63 krajín a minul vyše 42-tisíc eur. Jeho púť za najlepšími raňajkami však ešte nekončí.

Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
Na Sahare Foto: Mick Hobday

Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
V Turecku Foto: Mick Hobday
Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
V Egypte Foto: Mick Hobday
Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
V Mali Foto: Mick Hobday
Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
V Kosove Foto: Mick Hobday

Mladý Angličan si vybudoval lásku ku kukuričným lupienkom ešte ako desaťročný chlapec. Čoskoro ich nejedával len na raňajky, ale poliate mliekom si ich čoraz častejšie vychutnával na obed i na večeru. A odtiaľ bol už len krok k jeho „cornflakeovej misii“.

Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
Foto: Mick Hobday

„Žijem preto, aby som cestoval a chcem navštíviť každú krajinu na svete. Chcel som však svoju cestu ozvláštniť, tak som prišiel s nápadom, ochutnať miestne kukuričné lupienky v každej krajine. Hovoril som si, že je to skvelý spôsob, ako skombinovať dve moje vášne,“ uviedol Mick, ktorý počas potuliek postupne prešiel na bicykli takmer 21-tisíc km.

Hľadanie lupienkov v potravinách údajne nebol problém, keďže patria k základným cereáliám takmer všade na svete. Za uplynulých desať rokov tak raňajkoval zo svojej prenosnej misky na piatich kontinentoch – pod Eiffelovou vežou v Paríži, na Times Square v New Yorku, pri pyramídach v Egypte, ale aj na netradičnejších miestach ako v Mauritánii, Thajsku, Mali, Albánsku, Kambodži či v Senegale.

Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
Foto: Mick Hobday

Ani po štyroch tisíckach misiek s kukuričnými cereáliami však Mick nenašiel to, čo hľadal, a tak pokračuje ďalej – tentokrát do Indie. A aký by mal byť Svätý grál medzi kukuričnými lupienkami?

Cesta okolo sveta za najlepšími kukuričnými lupien
Foto: Mick Hobday

„Tmavý, chrumkavý, organický a lokálne pestovaný,“ uviedol cestovateľ. „Je to úžasné mať rozprávkové prostredie, ako napríklad Saharu a k tomu ľadové mlieko a kukuričné lupienky. Tie ideálne však ešte stále hľadám,“ dodal Mick.

www.metro.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať