Tanjung Rhu- chuť pravej Malajzie

Tanjung Rhu- chuť pravej Malajzie
Gýčový výhľad z hotelového komplexu Tanjung Rhu SITA, mimi

Luxusný hotelový komplex Tanjung Rhu leží na severnom cípe malajského ostrova Langkawi, poblíž hraníc s Thajskom, asi 30 minút autom z medzinárodného letiska v Langkawi.

Ostrov je jedným z troch obývaných v okolí a jeho najväčší zdroj príjmov pochádza z turizmu. Jeho história je opradená legendou o princeznej Mahsuri, ktorá bola kvôli nevere odsúdená na smrť. Pri čakaní na najvyšší trest údajne prekliala ostrov na sedem pokolení. Zaujímavosťou je, že presne po uplynutí tejto doby, v roku 1980 sa ostrov prebral z prekliatia a stal sa jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácií. Kým pred dvadsiatimi rokmi ostrov navštívilo približne 30 tisíc turistov, dnes je to okolo 2 miliónov. Langkawi je takmer pravidelne obľúbenou zastávkou svetových lídrov. Vždy keď mali cestu okolo sa tu zastavili britská kráľovná Elizabeth, Margaret Thatcher, Robert Mugabe a Nelson Mandela. Hlavne za posledné roky sa z ospalého ostrova obývaného zväčša farmármi a rybármi stala populárna dovolenková destinácia domácich aj zahraničných turistov.

Samotný rezort Tanjung Rhu je oázou pokoja a oddychu.Vo svojich 136 priestranných izbách poskytuje svojim návštevníkom maximálny kľud a prvotriedny servis. Leží uprostred neskutočnej zelene, kvetín a oáz vody, ktoré tu fungujú v symbióze s morom a človekom. Ajurvedské kúpele v hoteli nadchnú aj najnáročnejšieho zákazníka, ktorý si môže vybrať z tuctov voňavých olejových procedúr. Hotel je zároveň domovom jedného z najnevšednejších malajských ekosystémov, kde na vyše 1100 hektároch nájdete kaleidoskop zelene, oázy vody, jazierka, vzácne rastliny, stromy a kvetiny, všetko v autentických prírodných podmienkach, ktoré sú pastvou pre oči návštevníkov.

Samostatnou kapitolou je kuchyňa hotela, ktorá uspokojí aj tých najväčších gurmánov. V troch hotelových reštauráciách nájdete tradičnú malajskú, východnú aj západnú ale aj stredozemskú kuchyňu. Ak máte chuť na gýčovú romantiku, v grill reštaurácii vám pripravia ryby, morské príšery alebo steak podľa vášho výberu, zatiaľ čo vy sa s nohami na piesku pod stolom pozeráte na západ slnka a popíjate šampanské. Povinnou jazdou pre každého turistu by mala byť miestna bujabéza, plná čerstvých rýb a morských príšer, voňavá po cesnaku a čerstvom zázvore, ktorá si určite zaslúži minimálne dve michelinské hviezdičky.

Viac informácií nájdete na http://www.tanjungrhu.com.my/

Text, foto: mimi

20. apríla 2010

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: Miriam Šramová