- jedlo
Bryndza chutí najlepšie v máji

Je rumunská, turecká, poľská, bulharská či naša? Európska únia ju, našťastie, odklepla nám. No v každej zo spomínaných krajín nájdete … Čítať ďalej
Sladkastý exotický pach Indie sa Európanom rýchlo sprotivý

„Poďte sa najesť, pane,“ volajú nadháňači a majitelia všemožných indických podnikov rýchleho občerstvenia. Ich skromné menü síce stojí málo peňazí, … Čítať ďalej
Nezvyčajné recepty malého národa

Maličké Gruzínsko má prekvapivo pestrú kuchyňu. Ako tento nepočetný národ vytvoril unikátnu kultúru a jazyk, je autorom aj mnohých originálnych … Čítať ďalej
Pochúťky z Dunaja v srbskej čárde

Z dedinky Begeč sa na druhý breh rieky, do Bánoštora, môžete aj s autom prepraviť maličkou kompou Jole. Kompa pristáva … Čítať ďalej
Dáte si kurča zakopané do zeme?

Pred bufet v čínskom meste Súzhou vyložil majiteľ stolík s upečenými časťami zvieracieho tela. Čo to bude? Veď to má … Čítať ďalej
Slovenské mňam

Originál držkovej polievky je z držiek, ktoré sú súčasťou vnútorností dutiny brušnej každého hoväda. Prvú držkovú na našom území pravdepodobne … Čítať ďalej
Včera, dneska – treska

V Ázii jedia ľudia všeličo, psami počnúc, cez korytnačky a hady až po červíky. Ale naša držková je pre niektorých … Čítať ďalej
Pražené všeličo

Pestrá Indonézia má pestrú kuchyňu, tá sa navyše líši podľa jednotlivých regiónov. Najznámejšia indonézska špecialita je však jednoduché jedlo Nasi … Čítať ďalej
Roztlčená pochúťka

Pohostinní Iránci vás nechajú dovariť si populárne jedlo samých. Musíte si ho roztĺcť v mažiariku. Verte ale, že to stojí … Čítať ďalej
Šašlikáci zjedia aj palacinky

Mäso a chlieb, to je hlavná potrava Azerbajdžancov. V bežných reštauráciách nemajú ani jedálne lístky; načo, jedlá predsa všetci poznajú! … Čítať ďalej