Najchutnejšie dezerty Paríža. Stačí sa len zahryznúť!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Laduree_macaroons_by_mmortah d3bw48m.jpg

Väčšina z nás si pri pomyslení na hlavné mesto Francúzska spomenie na Eiffelovu vežu, Versailles či múzeum Louvre. Ako však chutí Paríž, keď sa do neho „zahryzneš?“ Veľmi sladko. Kto ešte neochutnal pravé francúzske makrónky, čerstvý croissant či originálnu horkú čokoládu, má pri najbližších návštevách Paríža čo doháňať.

20120121 img_0603.jpg

Väčšina turistov podľahne chuti makróniek. Ich cena sa pohybuje v priemere od 1,5- 2 eur za kus. Keď však ochutnáš, stane sa z toho závislosť na celý život. Výklady predajní, ktoré ponúkajú makrónky vyzerajú ako malé „klenotníctvo.“ Parížania si totiž svoje chutné makrónky vážia ako šperky a nedajú na ne dopustiť. Ak sa rozhodneš ochutnať to najlepšie z najlepšieho, rozhodne navštív predajňu Pierra Hermého či Laduréeho – zaraďujú sa medzi najluxusnejších výrobcov makróniek v Paríži.

Laduree fashionclassandjetlag1.jpg

Croissanty – čiže sladké pečivo najlepšie chutí z malej pekárne, ktorú nájdeš na každom rohu. Zamiluješ sa do jeho maslovej chuti, ktorú budeš mať na jazyku ešte dlho po tom, ako ho zješ.

Croissants.jpg

Nasledujúce fotografie pochádzajú od grafika a šéfkuchára Patissiera, ktorý svoj voľný čas najradšej vypĺňa tým, že vyhľadáva tie najlepšie dezerty a delikatesy v celom Paríži. Nuž, toto znie ako dokonalá práca snov!

Desserted in paris 17__700.jpg
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať